• Twitter
  • Google Plus
  • Facebook
  • Pinterest
  • Youtube

Vijftiende oefenmarathon bij Steenhof Stables


vrijdag 23-10-2015

Wereldkampioen Bram Chardon aan de start bij vijftiende oefenmarathon bij Steenhof Stables.

Wereldkampioen Bram Chardon aan de start bij vijftiende oefenmarathon bij Steenhof Stables

Zondag 25 oktober wordt, dit jaar voor het eerst op de terreinen van Steenhof Stables, Steenovenweg 1 in Oost West Middelbeers, weer de Oefenmarathon verreden.

Op initiatief van Piet Voskens is in 2000 met oefenmarathon Tilburg een begin gemaakt voor het mennen voor jonge menners. Het is de gelegenheid om kinderen, vrijwilligers, grooms, beginners en wedstrijdrijders met jonge aanspanningen een kans te geven in mooie, maar technisch soms moeilijke hindernissen te rijden. Het mennen voor kinderen onder de 15 jaar was toen in 2000, nog niet mogelijk in wedstrijdverband. Er bleken al snel heel bedreven menners onder de kinderen. Zo waren o.a. Bram Chardon en Rodinde Rutjens al bij de eerste lichting van de oefenmarathon aanwezig. Deze menners hebben  inmiddels hun sporen internationaal verdiend in de hoogste klasse van de samengestelde mensport. Inmiddels is Bram Chardon (21) al driemaal wereld- en nationaal kampioen geworden met zijn vierspan welshpony's. Dit jaar start hij op de oefenmarathon voor het eerst met een vierspan paarden. Onbedoeld stond dit schitterende initiatief van Piet Voskens in 2000 dus aan de basis van het wedstrijdmennen voor kinderen. Landelijk en internationaal worden momenteel al diverse wedstrijden georganiseerd voor deze categorie jonge menners. Ook dit jaar doen er weer een 12-tal kinderen onder de 15 jaar mee, mogelijk aanstormend talent.

Spectaculair

De prachtige hindernissen op de accommodatie van Steenhof Stables liggen er geweldig bij. Er wordt gestart met de vaardigheid, een kegelparcours. Aansluitend volgt de marathon met zes hindernissen verreden. Elke aanspanning zal ca. 60 minuten onderweg zijn. De hindernissen en vaardigheid liggen allemaal op loopafstand van elkaar op het terrein, waardoor er de gehele dag meerdere aanspanningen tegelijk in het traject te zien zijn in de verschillende disciplines. Alle deelnemende aanspanningen, enkel-, twee- en vierspannen (jonge) paarden of pony’s en tandemaanspanningen, volgen hetzelfde traject. Maar door het grote diversiteit in aanspanningen, van shetlandpony’s tot trekpaarden, van beginners tot wedstrijdrijders, van kinderen tot volwassenen (van 7 tot 70 jaar), zal elke aanspanning er anders uitzien. De deelnemers zijn verdeeld in maar liefst zeven verschillende rubrieken.

In totaal zullen er 80 verschillende aanspanningen aan de start verschijnen. Met veel kampioenen, maar ook beginners.

Programma

De eerste aanspanning start om 8.45 uur. Vervolgens zal er elke 5 minuten een aanspanning starten. De laatste combinatie, de vierspannen paarden zal rond vier uur in de hindernissen zijn. Om vijf uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden  Er zal de hele dag door veel te zien in een mooie omgeving.

Toegang is Gratis. Parkeren gratis.

De voorlopige startlijst vindt u op www.menwedstrijd.nl onder de knop van de deelnemers. Deze startlijst kunt u ook op zondag gratis ophalen op het wedstrijdsecretariaat of bij de bar.

Deze oefenwedstrijd geldt als een uitstapje en is voor uw hele gezin.