• Twitter
  • Google Plus
  • Facebook
  • Pinterest
  • Youtube

Zeventiende oefenmarathon in Oirschot


zondag 29-10-2017

Zondag 29 oktober wordt de zeventiende oefenmarathon gehouden.

Zeventiende oefenmarathon bij Steenhof Stables in Oirschot

Zondag 29 oktober wordt, dit jaar voor de derde keer op de terreinen van Steenhof Stables, Steenovenweg 1 in Oost West Middelbeers, de jaarlijkse Oefenmarathon verreden, ter afsluiting van het buitenseizoen.

Met het initiatief van de jaarlijkse Oefenmarathon in 2000 werd een begin gemaakt voor het mennen voor jonge menners. Het is de gelegenheid om kinderen, vrijwilligers, grooms, beginners en wedstrijdrijders met jonge aanspanningen een kans te geven in mooie, maar technisch soms moeilijke hindernissen te rijden. Er bleken en blijken heel bedreven menners onder de kinderen die jaarlijks aan de start verschijnen. Deze menners hebben inmiddels hun sporen internationaal verdiend in de hoogste klasse van de samengestelde mensport. Ook in 2017 zijn er weer veel kinderen aan de start.

Spectaculair

De nieuwe en verbouwde hindernissen op de accommodatie van Steenhof Stables liggen er geweldig bij. Er wordt vanaf 9.00 uur gestart met de vaardigheid, een kegelparcours op het hoofterrein. Aansluitend wordt de marathon, een wegtraject met zes hindernissen verreden. Elke aanspanning zal ca. 60 minuten onderweg zijn. De hindernissen en vaardigheid liggen, op de boshindernis na, allemaal op loopafstand van elkaar op het hoofdterrein, waardoor er de gehele dag meerdere aanspanningen tegelijk aan het werk en te bekijken zijn in de verschillende disciplines. Alle deelnemende aanspanningen, enkel-, twee- en vierspannen (jonge) paarden of pony’s en tandemaanspanningen, volgen hetzelfde traject. Door een grote diversiteit in aanspanningen, van Shetland pony’s tot trekpaarden, van beginners tot wedstrijdrijders, van kinderen tot volwassenen (van 6 tot 70 jaar), zal elke aanspanning er anders uitzien. Ook voor de leek een hele mooie sport en een bezoek waard. Er zijn voldoende mensen aanwezig om u wat uitleg te geven en wegwijs te maken.

In totaal zullen er 70 verschillende aanspanningen aan de start verschijnen.

Programma

De eerste aanspanning start om 9.00 uur. Vervolgens zal er elke vijf minuten een aanspanning starten. De laatste combinatie, de vierspannen pony’s en aansluitend de paarden zullen rond drie uur in de hindernissen zijn. Om half vijf zal de prijsuitreiking plaatsvinden  

Toegang is Gratis. Parkeren gratis.

De voorlopige startlijst vindt u daags voor de wedstrijd op www.steenhofstables.nl of www.hoefnet.nl. Deze startlijst kunt u ook op zondag gratis ophalen op het wedstrijdsecretariaat of bij de bar.