Skip to main content

Vierspanteam

Vierspanteam Bert Brans


Bert Brans is geboren op 17 mei 1965 te Oirschot en groeide op tussen de paarden. Zijn men carrière is begonnen met een geit voor een kar, met vriendjes in het bos rondrijden met een pony. Een van de eerste keren dat er in de buurt een vierspanwedstrijd gehouden werd, wist ik het, dit wil ik later ook gaan doen. Na enkel- en tweespan te hebben gereden, ben ik in 1992 vierspan gaan rijden. Bert is al vele jaren actief in de mensport. Per dag ben ik gemiddeld 6 uur met mijn paarden bezig. Ik train mijn paarden in het enkel- twee- en vierspan en komen dagelijks in de trainingsmolen of worden gelongeerd. Ik vind het belangrijk om een sterke band te hebben met mijn paarden, er moet vertrouwen zijn tussen mens en dier. Zo weet ik precies hoe ze zich voelen en vormen we een hecht team. Ons vierspanteam bestaat verder uit de grooms Hans van den Hevel, Ward Brans, Manou Brans en Annet.

Hans
Hans van den Heuvel en 27 jaar en woont in Vlierden. Hans is al zo'n 14 jaar groom bij vierspanteam Bert Brans. Hans verzorgt de paarden op de wedstrijden en is de vaste groom tijdens de marathon. Hij fungeer als "bakkenist" voor het betere hang en trek werk. Verder vervoert hij de paarden met de speciale, voor het vierspan ingerichte, oplegger van en naar de wedstrijden. Verder heeft Hans een eigen geitenknip bedrijf en is ook groom bij vierspanrijder Theo Timmerman.

Ward
Ward Brans is 21 jaar en sinds 4 jaar groom bij het vierspan. Ward verzorgt de paarden tijdens een wedstrijd en is groom in de dressuur, marathon en vaardigheid. Ward studeert meomenteel Bedrijfskunde en Agribusiness aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Manou
Manou is 20 jaar en zelf actief met haar vierspan pony's, maar helpt altijd mee op een wedstrijd. Ze is groom in de dressuur en vaardigheid en verzorgt de paarden tijdens de wedstrijden, zoals toiletteren, bandageren en voeren.

Annet
Ik ben Annet Brans, getrouwd met Bert en we hebben 2 kinderen Ward en Manou. Zij zijn beide ook zeer gedreven met de aangespannen paardensport. Manou rijdt met een vierpan pony's. Ik probeer op de wedstrijden alles zo goed mogelijk te regelen. Van de maaltijden tot het inspannen van de paarden en van het uit bed gaan tot het verkennen van de marathon. Ik zorg dat alles op zijn tijd gebeurt, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Verder ben ik de reserve groom.

Vierspanteam_Bert_Brans_Foto_5-cb6f79ed Vierspanteam Bert Brans | Steenhof Stables
Vierspanteam_Bert_Brans_Foto_1-6bf0caf3 Vierspanteam Bert Brans | Steenhof Stables
Vierspanteam_Bert_Brans_Foto_2-3191f593 Vierspanteam Bert Brans | Steenhof Stables
Vierspanteam_Bert_Brans_Foto_3-b161e28c Vierspanteam Bert Brans | Steenhof Stables
Vierspanteam_Bert_Brans_Foto_4-e0fd2460 Vierspanteam Bert Brans | Steenhof Stables