Paarden opfokken

Paarden opfokken bij Steenhof Stables


Steenhof Stables is een opfokbedrijf voor veulens en jonge paarden van derden, waar de jonge dieren zich goed kunnen ontwikkelen. De omstandigheden zijn dan ook zo optimaal mogelijk gemaakt, om u veulen of jonge paard zo gezond en veilig mogelijk op te laten opgroeien. Dierenwelzijn staat dan ook hoog in het vaandel, zodat eigenaren in alle vertrouwen hun toekomstige paard bij Steenhof Stables kunnen laten opfokken.

Paardenstalling zomerseizoen

In het zomerseizoen, dat loopt van begin mei tot en met eind oktober, worden de jonge paarden naar geslacht en leeftijd in groepen ingeschaard. We beschikken over ruim 28 hectare weide aan huis, waar dagelijks toezicht is. Onze weilanden zijn voorzien van een omheining, ontworpen voor de paarden, Gallagher permanent. De afrasteringsdraad, de permanentkabel, is een draad die goed zichtbaar is en ommanteld met een stroomgeleidende kunststof, speciaal ontwikkeld voor een veilige paardenafrastering. De jonge paarden wisselen regelmatig van weide. De kwaliteit en conditie van de weilanden zijn belangrijk, hierbij wordt er alles aan gedaan om wormbesmetting te voorkomen. Bij ieder perceel hebben de paarden de beschikking over voldoende zuiver drinkwater.

Paardenstalling winterseizoen

In het winterseizoen, dat loopt van begin november tot en met eind april, staan de veulens en jonge paarden in onze nieuwe, ruime, frisse stal. In iedere loopstal staan ongeveer 10 paarden, zodat ze voldoende ruimte hebben om te bewegen. De paarden gaan, indien de weersomstandigheden dit toelaten, in groepsverband, naar buiten. Ze worden losgelaten in een ruime, goed afgerasterde paddock (23x60), waar ze voldoende beweging krijgen. Deze beweging is immers voor de ontwikkeling van de jonge paarden van groot belang. Op stal voeren we, een goede kwaliteit hooi/voordrooggras, waar ze onbeperkt van kunnen eten. Verder krijgen de paarden 2 keer per dag krachtvoer.

Hoefsmid

De hoefsmid bezoekt regelmatig ons bedrijf. De veulens, enters, twenters en driejarige paarden worden, indien nodig, bekapt. Dit gebeurt zowel in de zomer- als de winterperiode. De kosten hiervan worden apart aan de eigenaren doorberekend.

Dierenarts

Onze dierenarts, Rubben Costers, brengt regelmatig een bedrijfsbezoek. De opfokpaarden staan hiermee onder veterinair toezicht. Zaken als een klinisch- en röntgenlogisch onderzoek kunnen dus ook op het bedrijf worden uitgevoerd. Dit geldt ook voor andere veterinaire ingrepen, zoals bijvoorbeeld het castereren van jonge hengsten. Verder zorgen wij ervoor dat u veulen of jonge paard de benodigde vervolg entingen krijgt en regelmatig ontwormd wordt. Deze kosten worden apart aan de eigenaren doorberekend. De veulens en jonge paarden die een tegenslag hebben gehad en/of een veterinaire ingreep hebben ondergaan, krijgen speciale care.

Paardenverzekering

Steenhof Stables is een gerenommeerd bedrijf. Tijdens deze opfok periode blijven de risico's voor het paard dan ook minimaal. Hopelijk gaat uw paard een onbezorgde toekomst tegemoet. Toch kan er tijdens de opfokperiode, maar ook daarna vanalles met uw paard gebeuren. Uw dier kan ziek worden en een ongeval zit in een klein hoekje. U kunt uw paard bij Steenhof Stables direct in voorlopige dekking geven. Dan is uw paard al direct verzekerd vanaf het moment dat het dier de opfokperiode ingaat. Klik op onderstaande logo voor meer informatie.

Webcams paardenstal

Als extraatje zijn onze stallen uitgerust met webcams. Hiervoor krijgt u van ons een inlogcode. Zo kunt u ook op afstand genieten van uw toekomstige topper. Kom gerust een kijkje nemen of maak een afspraak. Op zon- en feestdagen zijn wij na 14.00 uur gesloten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor paarden opfokken bij Steenhof Stables? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vragen?

Bel of e-mail voor meer informatie

+31(0)6 251 505 57
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.